Αεροπορικά
Ξενοδοχεία
Αυτοκίνητα
Ακτοπλοϊκά
iPhone iPhone
Android Android
phone
210 6074000
Απαντάμε όλο το 24ωρο:
Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα 7 ημέρες
την εβδομάδα, με στόχο την αποτελεσματικότερη τηλεφωνική εξυπηρέτησή σας!
γενικοί όροι χρήσης

Γενικοί Όροι Χρήσης

1. Η Εταιρία

H συγκεκριμένη σελίδα διευθύνεται από την AIRTICKETS ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε. με ΑΦΜ 998413602 και Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών. Εδρεύει στην Αθήνα, Σταδίου 3Β, Τ.Κ. 10562, στο Σύνταγμα και είναι καταχωρημένη με αρ. Πρωτοδικείου 1766-4933/2007, αρ. Γ.Ε.ΜΗ 007962501000 και άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ 0206 Ε61000265401.

2. Γενικoί Όροι Συναλλαγών

Η χρήση της ιστοσελίδας airtickets®  και οι προσφερόμενες υπηρεσίες, διέπονται από Γενικούς Όρους Συναλλαγών, που εφαρμόζονται σε όλες τις εντολές κράτησης, είτε ηλεκτρονικής, είτε τηλεφωνικής, είτε απ' ευθείας στα γραφεία της εταιρείας.

Με την αγορά και κράτηση ενός αεροπορικού εισιτηρίου ή άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας από την airtickets® , κάθε χρήστης αποδέχεται τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών.

Η airtickets®  λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής υπηρεσιών (αεροπορικό εισιτήριο, ακτοπλοϊκό εισιτήριο, ενοικίαση ξενοδοχείου, αυτοκινήτου, οργανωμένο ταξίδι κ. α), οι οποίες προσφέρονται από τους αναγραφόμενους στην ιστοσελίδα παρόχους, της κάθε τουριστικής υπηρεσίας. Ο χρήστης θα πρέπει να συμβουλεύεται σχετικά και με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών των εκάστοτε παρόχων.

3. Κράτηση

Με την συμπλήρωση των σχετικών πεδίων της ειδικής φόρμας κράτησης την ιστοσελίδα, δηλαδή για κράτηση που πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πύλης, αλλά και για κάθε άλλη κράτηση (τηλεφωνική από τον χρήστη μέσω του call center και κράτηση που πραγματοποιείται από τον χρήστη στα γραφεία της εταιρείας), ο χρήστης δίνει ρητή εντολή στην airtickets®  να διαμεσολαβήσει για την παροχή ταξιδιωτικής υπηρεσίας, η οποία φέρεται από τον εκάστοτε προμηθευτή, ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας. Η εντολή κράτησης δεσμεύει τον χρήστη σε κάθε περίπτωση.

Σε περίπτωση βραχυπρόθεσμων αλλαγών σε οποιαδήποτε υπηρεσία εκ μέρους του παρόχου που έχει επιλέξει ο χρήστης, π.χ. σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης της πτήσης, αλλαγή τύπου Ι.Χ κλπ, η airtickets®  θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί με τον χρήστη μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να ενημερώσει τον χρήστη σχετικά, εφόσον λάβει έγκαιρη ενημέρωση από την πλευρά του προμηθευτή. Για μεταθέσεις, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων η άλλων ταξιδιωτικών υπηρεσιών και προϊόντων του προμηθευτή η airtickets®  δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.

Ο χρήστης ευθύνεται για την τήρηση των όρων που θέτει ο εκάστοτε προμηθευτής, όπως π.χ. τους όρους που θέτει κάθε αεροπορική εταιρία σχετικά με τον χρόνο check in. Ο χρήστης ενημερώνεται για τους όρους αυτούς από τον συγκεκριμένο πάροχο.

Σε περίπτωση που ο χρήστης παραβιάσει τους γενικούς όρους χρήσης της ιστοσελίδας, η airtickets® , έχει το δικαίωμα να απορρίψει εντολές σχετικά με την κράτησή του.

4. Τιμές

Για αλλαγές στις τιμές και τα τέλη κράτησης σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού από τον πάροχο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, η airtickets®  δεν φέρει καμία ευθύνη. Η αμοιβή της airtickets® ως διαμεσολαβητής, συμπεριλαμβάνεται στην συνολική τιμή της προσφερόμενης υπηρεσίας.

5. Τρόποι πληρωμής

Για κράτηση μέσω της ιστοσελίδας, είναι δυνατή η πληρωμή είτε μέσω πιστωτικής κάρτας στο σύστημα και τηλεφωνικώς με πιστωτική κάρτα στο τμήμα κρατήσεων, είτε μέσω κατάθεσης στους λογαριασμούς Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς με κάτοχο λογαριασμού "TRIPSTA ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ":
 • Alpha Bank: 209002320003195 / IBAN: GR37 0140 2090 2090 0232 0003195
 • EFG Eurobank Ergasias: 0026.0392.24.020009680 / IBAN: GR0302603920000240200096802
 • Τράπεζα Πειραιώς: 5010057181536 / ΙΒΑΝ: GR9401720100005010057181536
είτε με πληρωμή στα γραφεία της εταιρείας, μετρητοίς ή με κάρτα.

Οι δυνατοί τρόποι πληρωμής αναγράφονται στην ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια της κράτησης του αεροπορικού εισιτηρίου.

Για την κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου low cost εταιρείας (π.χ easy jet),η πληρωμή είναι δυνατή αποκλειστικά μέσω πιστωτικής κάρτας ή μέσω της πιστωτική κάρτας της επιχείρησης σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί να κάνει την κράτηση και την αγορά του εισιτηρίου του στα γραφεία της εταιρείας.

Για την κράτηση ξενοδοχείου καθώς και της υπηρεσίας flights &hotels μέσω διαδικτύου, η πληρωμή είναι δυνατή μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας.

Για την κράτηση ξενοδοχείου τηλεφωνικώς, είναι δυνατή η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας και σε κάποιες περιπτώσεις μέσω κατάθεσης.

Πριν την εξόφληση η airtickets®  δεν υποχρεούται να μεταβιβάσει τα εισιτήρια ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα στο χρήστη.

Η airtickets®  ενδέχεται να ζητήσει από τον χρήστη να προσκομίσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο σχετικό με την διεύθυνση κατοικίας του ή αντίγραφο της πιστωτικής του κάρτας ή απόδειξη κατάθεσης τραπεζικού λογαριασμού του, πριν την οριστική έκδοση του εισιτηρίου.

Όταν η συναλλαγή με Πιστωτική Κάρτα δεν έχει περάσει από τη διαδικασία του 3D Secure Authentication, η airtickets A.E., δικαιούται να ζητήσει επιβεβαίωση συναλλαγής από την εκδότρια Τράπεζα της Κάρτας του κατόχου. Στην περίπτωση κατά την οποία, λάβει αρνητική απάντηση ή δεν λάβει καμία απάντηση, δικαιούται για λόγους διασφάλισης, να ακυρώσει την αγορά και να επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό της συναλλαγής στον πελάτη χωρίς άλλη υποχρέωση. Η ενημέρωση του πελάτη για την παραπάνω ενέργεια θα πραγματοποιείται μέσω e- mail και SMS, στα στοιχεία τα οποία έχουν δηλωθεί κατά την κράτηση.

6. Επιβεβαίωση της κράτησης

Σε περίπτωση κράτησης - αγοράς τουριστικής υπηρεσίας μέσω της ιστοσελίδας της airtickets® , ο χρήστης θα λάβει επιβεβαίωση για την κράτηση - αγορά, μέσω e - mail και υποχρεούται να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων επιβεβαίωσης και να ενημερώσει το συντομότερο δυνατό και μέσα στην ίδια ημερολογιακή ημέρα, την airtickets®  για τυχόν αποκλίσεις ή λάθη, σχετικά με την αρχική κράτηση που καταχωρήθηκε. Η εκπρόθεσμη αναφορά λαθών και αποκλίσεων σε καμία περίπτωση δεν γεννά δικαίωμα υπαναχώρησης από την σύμβαση.

7. Αποστολή εισιτηρίων

Τα αεροπορικά εισιτήρια αποστέλλονται στον χρήστη ως ηλεκτρονικά εισιτήρια (e-ticket) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Η κράτηση και το εισιτήριο βρίσκονται στο σύστημα της αεροπορικής εταιρίας. Μετά την έκδοση του εισιτηρίου, ο χρήστης λαμβάνει και ένα δεύτερο e-mail όπου αναγράφεται το νούμερο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο και θα πρέπει να εκτυπώσει ώστε να έχει μαζί του στο αεροδρόμιο κατά το check in.

Σε περίπτωση που στο αρχικό email αναγράφεται το νούμερο του εισιτηρίου, ο πελάτης δεν λαμβάνει άλλη επιβεβαίωση.

Το όνομα του χρήστη στο σύστημα κρατήσεων, θα πρέπει να αντιστοιχεί στο όνομα της ταυτότητας.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού, αποστέλλονται στον πελάτη μέσω courier με χρέωση. Ο πελάτης μπορεί να παραλάβει τα εισιτήριά του και από τα γραφεία της επιχείρησης.

Σε περίπτωση κρατήσεων που αφορούν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και κράτηση ξενοδοχείων, ο πελάτης λαμβάνει το voucher και τον κωδικό της κράτησής του αντίστοιχα, στην ηλεκτρονική του διεύθυνση.

Σε περίπτωση οργανωμένων ταξιδιών ο πελάτης λαμβάνει όλα τα σχετικά ενημερωτικά έγγραφα μέσω της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης.

8. Διατάξεις για διαβατήρια, βίζα, συνάλλαγμα και υγειονομικές διατάξεις

Η εταιρία μας δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη σχετικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήριο, θεωρήσεις, πιστοποιητικά εμβολιασμών, άδεια αποδημίας, βίζα, κ.ά.) που υποχρεούστε να κατέχετε για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού. Κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για την ισχύ και εγκυρότητα καθώς και για την εξασφάλιση των ταξιδιωτικών εγγράφων που απαιτούνται για το ταξίδι του. Η Εταιρεία μας δεν αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει τους ταξιδιώτες για την εξασφάλιση των εγγράφων αυτών και δεν έχει ευθύνη για τυχόν μη έκδοση ή μη θεώρηση αυτών από τις αρμόδιες αρχές στις οποίες πρέπει να απευθυνθεί ο πελάτης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προϋποθέσεις έκδοσης βίζας, διέλευσης και εισόδου ποικίλλουν από χώρα σε χώρα και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς καμία προειδοποίηση ή με μικρή προειδοποίηση. Για πληροφορίες, επικοινωνήστε με την αντίστοιχη πρεσβεία ή με τα προξενεία όλων των χωρών που περιλαμβάνονται στο δρομολόγιό σας, ή και με την αεροπορική και όχι μόνο με την πρεσβεία και το προξενείο της χώρας προορισμού, αφού οι χώρες που αποτελούν ενδιάμεσους σταθμούς στην πτήση σας για τον τελικό προορισμό (είτε αυτή είναι πτήση με ενδιάμεση στάση χωρίς αλλαγή αεροπλάνου είτε πτήση με ανταπόκριση) συνήθως απαιτούν θεώρηση διέλευσης (τράνζιτ βίζα ή βίζα πολλαπλών εισόδων multiple entry visa).

Σας συνιστούμε το διαβατήριό σας να έχει ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες μετά από την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής σας για την άμεση αναγνώριση της ταυτότητάς σας και για την αποφυγή προβλημάτων κατά τις μετακινήσεις σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μερικές χώρες ζητούν το διαβατήριο των ταξιδιωτών να λήγει τουλάχιστον 3-12 μήνες μετά τον χρόνο άφιξής τους σε αυτές. Η airtickets® αναλαμβάνει την έκδοση 3μηνης ταξιδιωτικής βίζας (TIETAR) για Αυστραλία με μηδενικό κόστος.

9. Ακυρώσεις - αλλαγές

Η δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης ενός αεροπορικού ή ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, ενός ταξιδιού ή ενός άλλου προϊόντος ή υπηρεσίας καθώς και οι όροι που διέπουν μία τέτοια αλλαγή ή ακύρωση, εξαρτώνται από τους όρους που θέτει ο εκάστοτε πάροχος σε αυτές τις περιπτώσεις, στους οποίους η airtickets®  δεν έχει καμία επιρροή.

Κόστος που ενδέχεται να προκύψει σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης μίας ταξιδιωτικής υπηρεσίας, το οποίο καθορίζεται από τους όρους του εκάστοτε παρόχου, βαρύνει αποκλειστικά τον χρήστη.

Σε περίπτωση που ο προμηθευτής παρέχει στον χρήστη το δικαίωμα ακύρωσης ή αλλαγής του επιλεγμένου προϊόντος ή υπηρεσίας, ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει εγγράφως την airtickets®  εάν επιθυμεί ακύρωση ή αλλαγή, αλλιώς η airtickets® δεν δύναται να ακυρώσει ή να τροποποιήσει κάποια κράτηση.

Πριν από κάθε κράτηση, ο χρήστης υποχρεούται να διαβάσει και να συμφωνήσει με τους κανονισμούς ναύλων και Περιορισμούς.

Για την περίπτωση που ο χρήστης αγοράσει εισιτήριο μετ' επιστροφής ή πολλαπλών διαδρομών και επιθυμεί να μην πραγματοποιήσει διαδοχικά τα σκέλη του εισιτηρίου του, είναι υποχρεωμένος να επικοινωνήσει με την airtickets®  για να ενημερωθεί εάν αυτό είναι εφικτό, αφού η κάθε αεροπορική έχει διαφορετική πολιτική για τις περιπτώσεις αυτές. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο επιβάτης κριθεί από την αεροπορική non show στο 1ο προς χρήση σκέλος, ενδεχομένως να ακυρωθούν όλα τα υπόλοιπα σκέλη του εισιτηρίου του. Ενδέχεται επίσης, ανά περίπτωση, να επιτραπεί η χρήση του υπόλοιπου εισιτηρίου με επιβάρυνση.

Σε περίπτωση που ο χρήστης πραγματοποιήσει κράτηση και προκύψει αλλαγή ή ακύρωση του ταξιδίου, η airtickets®  αλλάζει ή ακυρώνει την κράτηση χωρίς καμία χρέωση. Eφόσον εκδοθεί το εισιτήριο ή voucher και προκύψει κάποια αλλαγή ή ακύρωση του ταξιδίου, η airtickets®  αλλάζει ή ακυρώνει σύμφωνα με τους όρους του προμηθευτή. Οι όποιες χρεώσεις, είναι ίδιες με αυτές που ισχύουν σε όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και εξαρτώνται από τον χρόνο ακύρωσης.

Εκτός των πιθανών όρων ακύρωσης - αλλαγής του εκάστοτε ναύλου ή της αεροπορικής εταιρείας, η χρέωση υπέρ της airtickets®  (κόστος υπηρεσίας) ορίζεται σύμφωνα με τα παρακάτω:
 1. Αλλαγή ναύλου εσωτερικού ή εξωτερικού: 20€ / εισιτήριο
 2. Ακύρωση ναύλου εσωτερικού ή εξωτερικού: 20€ / εισιτήριο
Για αλλαγή - ακύρωση ταξιδιωτικού πακέτου, ξενοδοχείου και οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας, ο πελάτης οφείλει να ενημερωθεί από την airtickets®  πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Τα τέλη υπηρεσιών για την αλλαγή - ακύρωση οποιασδήποτε υπηρεσίας συμβαδίζουν με τις τάσεις της αγοράς.

Η προμήθεια που καταβάλλεται κατά την αγορά κάποιας υπηρεσίας καθώς και τα έξοδα πιστωτικής κάρτας, σε περίπτωση ακύρωσης δεν επιστρέφονται.

Η επιστροφή των χρημάτων πραγματοποιείται από 10 έως και 50 ημέρες από την ημέρα παράδοσης της αίτησης ακύρωσης. Σε ειδικές περιπτώσεις που απαιτείται έγκριση ή επιπλέον διαδικασίες από την αεροπορική εταιρεία,ενδέχεται η πίστωση να υπερβεί το παραπάνω χρονικό περιθώριο.

Σε περίπτωση ακύρωσης με υπαιτιότητα του προμηθευτή, δεν χρεώνονται ακυρωτικά και η airtickets®  δεν επιβάλλει επιπλέον κόστος υπηρεσίας.

10. Αποκλεισμός ευθύνης

Η airtickets®  δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για:
 • Τη μη διαθεσιμότητα της εκάστοτε υπηρεσίας ή προϊόντος.
 • Λάθη, παραλείψεις, παραβιάσεις ή αρνήσεις του εκάστοτε προμηθευτή.
 • Τραυματισμό, θάνατο, καταστροφή περιουσίας ή άλλες ζημιές που μπορούν να προκύψουν από υπηρεσίες του εκάστοτε προμηθευτή.
 • Καθυστερήσεις, ακυρώσεις, overbooking, απεργία, ανωτέρα βία που δεν βρίσκονται στον άμεσο έλεγχό της.
 • Την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων σε συνδέσμους τρίτων διαδικτυακών τόπων.
 • Τις πληροφορίες που παρέχονται και δημοσιεύονται από τον εκάστοτε προμηθευτή για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

11. Ευθύνη του χρήστη

Για την χρήση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ο χρήστης εγγυάται ότι είναι άνω των 18 ετών και αναλαμβάνει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση του διαδικτυακού τόπου από ανήλικους για λογαριασμό του.

Ο χρήστης οφείλει και υποχρεούται να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα σύμφωνα με τον νόμο και ακολουθώντας τους αναγραφόμενους όρους χρήσης.

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση του διαδικτυακού τόπου με σκοπούς παραπλανητικούς, κερδοσκοπικούς ή με σκοπούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσλειτουργία στην παροχή των υπηρεσιών του.

Η οποιαδήποτε μη νόμιμη κίνηση στη χρήση της ιστοσελίδας θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό του χρήστη από την πρόσβαση στις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.

12. Πνευματική ιδιοκτησία

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανήκει αποκλειστικά στην airtickets® .

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, μεταφορά, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχo του περιεχομένου του δικτυακού τόπου.

13. Κοινωνική Προσφορά

Η airtickets®  υποστηρίζοντας το φιλανθρωπικό έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ιδρυμάτων και σωματείων, σας δίνει την δυνατότητα να δωρίσετε και εσείς ένα συμβολικό ποσό για την υποστήριξη αυτών των δράσεων. Το συμβολικό ποσό δωρεάς καθορίζεται κάθε φορά κατόπιν συμφωνίας της airtickets®  και του εκάστοτε ιδρύματος / σωματείου και θα χρεώνεται επιπρόσθετα στο συνολικό κόστος υπηρεσίας του χρήστη. Η airtickets®  θα αποστέλλει κάθε φορά στον χρήστη ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης της δωρεάς του. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να δωρίσει το συμφωνημένο συμβολικό ποσό, η airtickets® ενημερώνει ότι το ονοματεπώνυμο και το e-mail του χρήστη θα κοινοποιούνται προς το εκάστοτε φιλανθρωπικό ίδρυμα / σωματείο. Η κοινοποίηση των στοιχείων αυτών (ονοματεπώνυμο και e-mail) από την airtickets® έχει απλά και μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση η airtickets® και το εκάστοτε φιλανθρωπικό ίδρυμα / σωματείο δεν χρησιμοποιούν, επεξεργάζονται ή τηρούν οποιοδήποτε Αρχείο με τα στοιχεία αυτά. Εφόσον ο χρήστης επιλέξει να δωρίσει το συμφωνημένο συμβολικό ποσό δηλώνει ρητώς ότι αποδέχεται και συναινεί στην ως άνω κοινοποίηση των στοιχείων του (ονοματεπώνυμο και e-mail) προς το εκάστοτε φιλανθρωπικό ίδρυμα / σωματείο. Τέλος, η airtickets®  ενημερώνει ότι σε περίπτωση ακύρωσης του εισιτηρίου η δωρεά του συμφωνημένου συμβολικού ποσού δεν επιστρέφεται στον χρήστη.

14. Τροποποίηση - Ανανέωση των Γενικών Όρων Συναλλαγών

Η airtickets®  έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει ή και να ανανεώσει τους παραπάνω όρους συναλλαγών σχετικά με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας, οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον χωρίς να δημιουργείται υποχρέωση ενημέρωσης του χρήστη σχετικά.